Предлошка:Прегледај

Од Википедија — слободната енциклопедија

Користете го копчето „Прегледај“[уреди извор]

Ви благодарам за Вашите придонеси на Википедија. Во иднина, препорачано е да го користите копчето Прегледај кое се наоѓа веднаш до копчето Зачувај ја страницата пред да ги зачувате промените; ова Ви дава преглед на изгледот на изменетата страница и овозможува да ги пронајдете евентуалните грешки што сте ги направиле. Прегледот спречува создавање на преголем број на верзии на една страница создадени со поправање на грешки. Преголемиот број на верзии ја пренатрупува историјата на страницата како и скорешните промени и е доста непрактично. Ви благодарам за разбирањето. --

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Оваа предлошка се користи за потсетување на корисниците да го користат копчето „Прегледај“. Предлошката се заменува — {{subst:прегледај}}.

Незадолжителен параметар е статијата која последен пат ја уредувал корисникот — {{subst:прегледај|Име на статија}}