Прејди на содржината

Предлошка:Потстраница

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Оваа предлошка служи за помош при навигацијата, создавајќи врски, под насловот на страницата, до страници кои се хиерархиски подредени. Ова предлошка може да создаде врски од една до три страници:

{{потстраница|страница 1|страница 2|страница 3}}

На пример, кодот:

{{потстраница|[[Помош:Содржина|Помош]]|[[Википедија:Почетен курс|Почетен курс]]}}

...ако е поставен на страницата Википедија:Почетен курс (Форматирање), ќе се прикаже како:

Помош > Почетен курс > Почетен курс (Форматирање)