Предлошка:ПолКарта Кина

Од Википедија — слободната енциклопедија
Location map of Кина
name Кина
x 50.0 + 116.80932603407057 * ((1.9996655301850468-(latitude* pi / 180)) * sin(0.5867115434267053 * (longitude - 104) * pi / 180))
y 50.0 + 1.256383 * 116.80932603407057 * 0.02641006622571962 - 1.256383 * 116.80932603407057 * (1.3713469994670882 - (1.9996655301850468 -(latitude * pi / 180)) * cos(0.5867115434267053 * (longitude - 104) * pi / 180))
image China edcp location map.svg
ПолКарта Кина
image1 China edcp relief location map.jpg
ПолКарта Кина

Пример[уреди извор]

ез. Ќингхај во рамките на Кина
ез. Ќингхај
ез. Ќингхај (Грешка во скриптата: Нема модул наречен „Location map/old“.)
{{ПолКарта |Кина
| lat = 37
| long = 100
| label = ез. Ќингхај
| marksize   = 3
| width=350
}}

Поврзано[уреди извор]