Предлошка:НепотпишанIP

Од Википедија — слободната енциклопедија

—Претходниот непотпишан коментар е додаден од неодредена IP-адреса (разговор)

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Оваа предлошка е слична на {{Непотпишан}}, само служи за означување на непотпишани коментари оставени од анонимни корисници кои немаат корисничка страна. Предлошката мора да се заменува.
{{subst:НепотпишанIP|IP-адреса|датум, време}}

Пример[уреди извор]

{{subst:НепотпишанIP|255.255.255.255|00:04, 24 јули 2008 (UTC)}}
ќе создаде:
—Претходниот непотпишан коментар е додаден од 255.255.255.255 (разговор) 00:04, 24 јули 2008 (UTC)

Без параметар за датум:
{{subst:НепотпишанIP|255.255.255.255}}
ќе создаде:
—Претходниот непотпишан коментар е додаден од 255.255.255.255 (разговор)

Поврзано[уреди извор]