Предлошка:Напатствие

Од Википедија — слободната енциклопедија
Оваа страница е напатствие на македонската Википедија. Општоприфатен стандард е уредувачите да ги следат правилата, но сепак треба да се користи здрав разум и да се прават повремени исклучоци. Ако ја уредувате оваа страница, Ве молиме прво уверете се дека за вашата промена постои консензус. Ако се двоумите, прво дискутирајте на страницата за разговор.
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предложна документација е превметната од Предлошка:Напатствие/doc [уреди]

За да вклучите кратенка (или кратенки), напишете ја како параметар {{Напатствие|ВП:КРАТЕНКА}}

За да го подредите напатствието, додајте го параметрот {{Напатствие|Подредување=<знаци за подредување>}}.

Може да се дадат најмногу пет кратенки, со или без подредување:

{{Напатствие|ВП:КРАТЕНКА|ВП:КРАТЕНКА2|ВП:КРАТЕНКА3|ВП:КРАТЕНКА4|ВП:КРАТЕНКА5|Подредување=<знаци за подредување>}}.


За слични насловни предлошки за Википедија, видете Категорија:Шаблони за Википедија