Предлошка:Напатствие/doc

Од Википедија — слободната енциклопедија


За да вклучите кратенка (или кратенки), напишете ја како параметар {{Напатствие|ВП:КРАТЕНКА}}

За да го подредите напатствието, додајте го параметрот {{Напатствие|Подредување=<знаци за подредување>}}.

Може да се дадат најмногу пет кратенки, со или без подредување:

{{Напатствие|ВП:КРАТЕНКА|ВП:КРАТЕНКА2|ВП:КРАТЕНКА3|ВП:КРАТЕНКА4|ВП:КРАТЕНКА5|Подредување=<знаци за подредување>}}.


За слични насловни предлошки за Википедија, видете Категорија:Шаблони за Википедија