Предлошка:МедалНатпревар

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{1}}}Намена[уреди извор]

Ова овозможува листата на медали да содржи повеќе натпревари, како на пр. Олимписки игри, Комонвелтски игри, Светски првенства, Национални титули, Игри ма добра волја, Параолимписки игри итн.

Пример за употреба[уреди извор]

МедалНатпревар
Медали
Атлетика
Олимписки игри
Златен медал - прво место Сиднеј 2000 400 m
Комонвелтски игри
Бронзен медал – трето место Мелбурн 2006 400 m

Табелата десно се добива со следниов код:

{{MedalTableTop}}
{{MedalSport | [[Атлетика|]]}}
{{MedalCompetition|[[Олимписки игри]]}}
{{MedalGold  | [[Летни олимписки игри - 2000|Сиднеј 2000]] | 400 m }}
{{MedalCompetition|[[Комонвелтски игри]]}}
{{MedalBronze | [[Комонвелтски игри - 2006|Мелбурн 2006]] | 400 m }}
{{MedalBottom}}
Икона за документација Документација за предлошка[создај]