Предлошка:Матична

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Матична страница

Padlock.svg

Оваа високоризична предлошка е заштитена од уредување со цел да се спречи вандализам. (дневник на заштувања). Ве молиме дискутирајте ги измените во страницата за разговор или барајте отстранување на заштитата. Можете да користите

  1. пренасочување Предлошка:Пвп на страницата за разговор за да побарате од администарторот да изврши уредување наместо вас.
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба

Оваа предлошка се користи за поставање на врска до матичното (официјално) мрежно место на нешто. Единствениот параметар е URL-адресата.

Некои URL-адреси што содржат специјални знаци како & или = ќе ја заглават предлошката. Овој проблем се решава со вметнување на претставката 1= во URL-адресата, како на пр. {{матична|1=http://www.example.org/this-url-contains-=}} што дава Матична страница