Предлошка:Инфокутија Уметничко дело

Координати: 52°21′30.30″N 4°52′51.90″E / 52.3584167° СГШ; 4.8810833° ИГД / 52.3584167; 4.8810833
Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Примена[уреди извор]

Компиројадачи
Двајца мажи и три жени како јадат компири.
Творец Винсент ван Гог
Година 1885 (1885)
Вид масло на платно
Димензии 82 см × 114 см
Место Музеј „Ван Гог“, Амстердам

52°21′30.30″N 4°52′51.90″E / 52.3584167° СГШ; 4.8810833° ИГД / 52.3584167; 4.8810833
Сопственик Некојаси задолжбина
{{Инфокутија Уметничко дело
| image_file = Vincent Van Gogh - The_Potato_Eaters.png
| painting_alignment = right
| image_size     = 300px
| title       = Компиројадачи
| alt        = Двајца мажи и три жени како јадат компири.
| type        = [[маслено сликарство|масло на платно]]
| artist       = [[Винсент ван Гог]]
| year        = {{почетен датум|1885}}
| height_metric   = 82
| width_metric    = 114
| height_imperial  = 32¼
| width_imperial   = 45
| city        = [[Амстердам]]
| museum       = [[Музеј „Ван Гог“]]
| coordinates    = {{coord|52|21|30.30|N|4|52|51.90|E|region:NL_type:landmark|display=inline,title}} <!-- Користете само кога се познати точните координати на уметничкото дело, а не за координатите на музејот. Ако ова не ви е познато, оставете го полето празно. -->
| owner       = Некојаси задолжбина
}}

Празна предлошка[уреди извор]

{{Инфокутија Уметничко дело
| image_file     = 
| painting_alignment = 
| image_size     = 
| title       =
| alt        = 
| other_language_1  =
| other_title_1   =
| other_language_2  =
| other_title_2   = 
| artist       = 
| year        = {{почетен датум|ГГГГ}} <!--отстранете ја предлошката за да датум ако делото датира од пред 1583 г. н.е. -->
| type        = 
| height_metric   = 
| width_metric    = 
| length_metric   = 
| height_imperial  = 
| width_imperial   = 
| length_imperial  = 
| diameter_metric  = 
| diameter_imperial = 
| dimensions     =
| metric_unit    = cm<!--не оставајте го овој параметар празен—или воопшто не вметнувајте го, или ставете го основно-зададеното cm. Ако не го вметнете, самата предлошка ќе подразбере cm.-->
| imperial_unit   = in<!--не оставајте го овој параметар празен—или воопшто не вметнувајте го, или ставете го основно-зададенптп in. Ако не го вметнете, самата предлошка ќе подразбере in.-->
| city        = 
| museum       = 
| coordinates    = <!-- Користете само кога се познати точните координати на уметничкото дело, а не за координатите на музејот. Ако ова не ви е познато, оставете го полето празно. -->
| owner       =
}}

Поврзано[уреди извор]