Предлошка:Инфокутија ТВ сезона

Од Википедија — слободната енциклопедија
{{{season_name}}}
{{{image}}}
{{{caption}}}
Серија {{{show_name}}}
Земја на потекло {{{country}}}
Телевизија {{{network}}}
Прикажување {{{first_aired}}} – {{{last_aired}}}
Број на епизоди {{{num_episodes}}}
DVD издание {{{dvd_release_date}}} ({{{dvd_format}}})
Претходна сезона {{{prev_season}}}
Следна сезона {{{next_season}}}
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Infobox tvseason
| season_name = 
| headercolour = 
| image = 
| caption = 
| show_name = 
| dvd_release_date = 
| dvd_format = 
| country = 
| network = 
| first_aired = {{start date|yyyy|mm|dd}}
| last_aired = 
| num_episodes = 
| prev_season = 
| prev_series =
| next_season = 
| next_series =
}}

Поврзано[уреди извор]