Предлошка:Инфокутија Партија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Партија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]
Оваа предлошка содржи сложени примероци на предложна синтакса.
Ве молиме не ја менувајте синтаксата доколку не сте сосем запознаени со нејзиниот распоред и расчленувачките функции и сте подготвени да ги поправите или вратите сите пореметувања ако се појават неочекувани резултати.
Сите испробувања со измени врешете ги било во предложниот песочник или во вашиот кориснички простор пред да менувате било што тука.

Основни параметри[уреди извор]

{{{name}}}
Водач{{{leader}}}
Претседател{{{chairperson}}}
Претседател{{{president}}}
Портпарол{{{spokesperson}}}
Основана{{{foundation}}}}
Штаб{{{headquarters}}}
Идеологија{{{ideology}}}
Меѓународна припадност{{{international}}}
Мрежно место
{{{website}}}
[[Политика на {{{country}}}]]
[[Список на политички партии во {{{country}}}|Политички партии]]
[[Избори во {{{country}}}|Избори]]
{{Инфокутија Партија
|name     = 
|logo     = 
|colorcode   = <!-- HTML-код за боја (на пр. red или #FF0000) или transparent за да нема боја -->
|leader    = 
|chairperson  = 
|president   = 
|spokesperson = 
|foundation  = <!-- {{почетен датум|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} -->
|ideology   = 
|headquarters = 
|international = 
|website    = 
|country    = 
}}

Сите параметри[уреди извор]

{{{name}}}
{{{native_name}}}
{{{lang1}}} name{{{name_lang1}}}
{{{lang2}}} name{{{name_lang2}}}
{{{lang3}}} name{{{name_lang3}}}
{{{lang4}}} name{{{name_lang4}}}
Водач{{{leader}}}
Претседател{{{chairperson}}}
Претседател{{{president}}}
Генерален секретар{{{secretary_general}}}
Портпарол{{{spokesperson}}}
Основач{{{founder}}}
{{{leader1_title}}}{{{leader1_name}}}
{{{leader2_title}}}{{{leader2_name}}}
{{{leader3_title}}}{{{leader3_name}}}
{{{leader4_title}}}{{{leader4_name}}}
{{{leader5_title}}}{{{leader5_name}}}
Гесло{{{slogan}}}
Основана{{{founded}}}
Распуштена{{{dissolved}}}
Спојувајќи ги{{{merger}}}
Отцепена од{{{split}}}
Претходник{{{predecessor}}}
Припоена кон{{{merged}}}
Насленик{{{successor}}}
Штаб{{{headquarters}}}
Весник{{{newspaper}}}
Студентско крило{{{student_wing}}}
Младина{{{youth_wing}}}
{{{wing1_title}}}{{{wing1}}}
{{{wing2_title}}}{{{wing2}}}
{{{wing3_title}}}{{{wing3}}}
Членови  ({{{membership_year}}}){{{membership}}}
Идеологија{{{ideology}}}
Вера{{{religion}}}
Државна припадност{{{national}}}
Меѓународна припадност{{{international}}}
Европска припадност{{{european}}}
Европски парламент{{{europarl}}}
{{{affiliation1_title}}}{{{affiliation1}}}
Бои{{{colors}}}
{{{blank1_title}}}{{{blank1}}}
{{{blank2_title}}}{{{blank2}}}
{{{blank3_title}}}{{{blank3}}}
{{{seats1_title}}}{{{seats1}}}
{{{seats2_title}}}{{{seats2}}}
{{{seats3_title}}}{{{seats3}}}
{{{seats4_title}}}{{{seats4}}}
Изборен симбол
{{{symbol}}}
Мрежно место
{{{website}}}
Знаме
[[File:{{{flag}}}|frameless|upright=0.8]]
[[Политика на {{{country}}}]]
[[Список на политички партии во {{{country}}}|Политички партии]]
[[Избори во {{{country}}}|Избори]]
[[Политика на {{{country2}}}]]
[[Список на политички партии во {{{country2}}}|Партии]]
[[Избори во {{{country2}}}|Избори]]
{{{footnotes}}}
{{Инфокутија Партија
|name        = 
|native_name    = 
|lang1       = 
|name_lang1     = 
|lang2       = 
|name_lang2     = 
|lang3       = 
|name_lang3     = 
|lang4       = 
|name_lang4     = 
|logo        = 
|colorcode     = <!-- HTML-код за боја (на пр. red или #FF0000) или transparent за да нема боја -->
|leader       = 
|chairperson    = 
|president     = 
|secretary_general = 
|spokesperson    = 
|founder      = 
|leader1_title   = 
|leader1_name    = 
|leader2_title   = 
|leader2_name    = 
|leader3_title   = 
|leader3_name    = 
|leader4_title   = 
|leader4_name    = 
|leader5_title   = 
|leader5_name    = 
|slogan       = 
|founded      = <!-- {{почетен датум|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} -->
|dissolved     = <!-- {{завршен датум|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} -->
|merger       = 
|split       = 
|predecessor    = 
|merged       = 
|successor     = 
|headquarters    = 
|newspaper     = 
|student_wing    = 
|youth_wing     = 
|wing1_title    = 
|wing1       = 
|wing2_title    = 
|wing2       = 
|wing3_title    = 
|wing3       = 
|membership_year  = 
|membership     = 
|ideology      = 
|religion      = 
|national      = 
|international   = 
|european      = 
|europarl      = 
|affiliation1_title = 
|affiliation1    = 
|colors       = <!-- може и „colours“ (британски) -->
|blank1_title    = 
|blank1       = 
|blank2_title    = 
|blank2       = 
|blank3_title    = 
|blank3       = 
|seats1_title    = 
|seats1       = <!-- {{Инфокутија Партија/пратенички места|освоени_места|вкупно_места|hex=#ff0000}} -->
|seats2_title    = 
|seats2       = 
|seats3_title    = 
|seats3       = 
|seats4_title    = 
|seats4       = 
|symbol       = 
|flag        = 
|website      = 
|country      = <!-- или сојузна држава/покраина -->
|country2      = 
|state       = <!-- или земја -->
|footnotes     =
}}

Поврзано[уреди извор]