Предлошка:Инфокутија Место во Ирска

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Инфокутија Место во Ирска
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Празна предлошка[уреди извор]

{{{name}}}
{{{gaeilge}}}
{{{irish}}}
{{{scots}}}
[[Image:{{{crest image}}}|100px|Грб на {{{name}}}]]
[[Image:{{{flag image}}}|175px|Знаме на {{{name}}}]]
Гесло: {{{motto}}}
[[File:{{{static image}}}|alt={{{static image alt}}}|240px|{{{static image caption}}}]]
{{{static image caption}}}
Местоположба
[[Image:{{{map image}}}|center|{{{mapsize}}}|{{{name}}} на карта]]
ИРУС
G123456
Статистики
Покраина: {{{province}}}
Грофовија: {{{county}}}
Округ: {{{NI district}}}
Изборна единица: {{{dailconstituency}}}
Изборн единица: {{{UK constituency}}}
Европски парламент: {{{EU constituency}}}
Глав. град: {{{county town}}}
Рег. табл.: {{{code}}}
Повик. бр.: {{{stdcode}}}
Пошт. место: {{{posttown}}}
Пошт. подрачје: {{{postcode}}}
Пошт. подрачје: {{{IEpostcode}}}
Површина: 0 km2 (0 ми){{{area note}}}
Надм. вис.: 0 м (0 ст){{{elevation note}}}
Население ({{{census yr}}})
 - градско:
 - приградско:
 - градско:
 - приградско:

  {{{population}}}{{{population note}}}
  {{{environs}}}
  {{{town pop}}}
  {{{rural pop}}}
Мреж. место: {{{web}}}
{{{notes}}}
{{Инфокутија Место во Ирска
| name       =
| gaeilge     =
| irish      =
| scots      =
| crest image   =
| flag image    =
| motto      =
| static image   =
| static image alt = 
| static image caption =
| pin coords    =
| map image    =
| mapsize     =
| north coord   =
| west coord    =
| irish grid    =
| province     =
| county      =
| NI district   =
| dailconstituency =
| UK constituency =
| EU constituency =
| county town   =
| code       =
| stdcode     =
| posttown     =
| postcode     =
| IEpostcode    =
| area km2     =
| area note    =
| elevation m   =
| elevation note  =
| census yr    =
| population    =
| population note =
| environs     =
| town pop     =
| rural pop    =
| web       =
| notes      =
| coord display  =
}}

Микроформат[уреди извор]

HTML-означувањето кое се добива со оваа предлошка вклучува микроформат hCard, што овозможува расчленување на топонимот и местоположбата од страна на сметачот, или по автоматска постапка за каталогизација на статија низ википедијата, или преку алатка во прелистувачот со која работи корисникот, за (на пример) додавање на наслов во именик. Во hCard има микроформат Geo, што дополнително овозможува расчленување на координатите (геог. ширина и геог. должина), за да може да се побараат на карта, или да се преземат и стават во GPS-уред. За повеќе информации за употребата на микроформати на Википедија, погледајте го проектот за микроформати.

Ако местото има „основано“, „отворено“ или сличен датум, користете {{Почетен датум}}.

hCard користи HTML-класи, вклучувајќи ги:

 • adr
 • agent
 • category
 • county-name
 • extended-address
 • fn
 • label
 • locality
 • nickname
 • note
 • org
 • region
 • street-address
 • vcard

Geo се повикува со {{coord}}, и користи HTML-класи:

 • geo
 • latitude
 • longitude

Не ги преуменувајте или отстранувајте овие класи; ниту пак треба да склопувате вгнездените елементи коишто ги користат.

Кога назначувате координати, не бидете претерано прецизни.