Предлошка:Инфокутија Логички сврзник

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Логички сврзник
Нормални облици
Постови решетки
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Логичка конјункција
И
Венов дијаграм на Логичка конјункција
Дефиниција
Вистинитосна таблица
Логичка порта
Нормални облици
Дисјунктивен
Конјунктивен
Жегалкинов полином
Постови решетки
0-зачувувачкада
1-зачувувачкада
Монотонaне
Афинaне
{{Инфокутија Логички сврзник
| title    = Логичка конјункција
| other titles = И
| Venn diagram = Venn0001.svg
| definition  = <math>xy</math>
| truth table = <math>(0001)</math>
| logic gate  = AND ANSI.svg
| DNF     = <math>xy</math>
| CNF     = <math>xy</math>
| Zhegalkin  = <math>xy</math>
| 0-preserving = да
| 1-preserving = да
| monotone   = не
| affine    = не
| self-dual  = да
}}

Празна предлошка[уреди извор]

{{Инфокутија Логички сврзник
| title    = 
| other titles = 
| Venn diagram = 
| definition  = 
| truth table = 
| logic gate  = 
| DNF     = 
| CNF     = 
| Zhegalkin  = 
| 0-preserving = 
| 1-preserving = 
| monotone   = 
| affine    = 
| self-dual  = 
}}

Увоз[уреди извор]

За да увезете од руската Википедија, послужете се со en:Template:Infobox logical connective/Russian.