Предлошка:Инфокутија Вселенски телескоп

Од Википедија — слободната енциклопедија
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{Инфокутија Вселенски телескоп
| name        = 
| background    =  <!--(позадинска боја на поднасловот - не ставајте точка-запирка на крајот)-->
| image       =  <!--слика со полн викикод, на пр. [[Податотека:MRO HiRISE.jpg|250п]] -->
| caption      = 
| organization   = 
| major_contractors = 
| alt_names     = 
| nssdc_id     = 
| location     = 
| orbit_type    = 
| height      = 
| period      = 
| velocity     = 
| accel_gravity   =
| inclination    = <!-- Сè уште не е воведено -->
| launch_date    = 
| launch_location  = 
| launch_vehicle  = 
| mission_length  = 
| deorbit_date   = 
| wavelength    = 
| mass       = 
| style       = 
| diameter     = 
| area       = 
| focal_length   = 
| instrument_1_name = 
| instrument_1_characteristics = 
| instrument_2_name = 
| instrument_2_characteristics = 
| instrument_3_name = 
| instrument_3_characteristics = 
| instrument_4_name = 
| instrument_4_characteristics = 
| instrument_5_name = 
| instrument_5_characteristics = 
| instrument_6_name = 
| instrument_6_characteristics = 
| instrument_7_name = 
| instrument_7_characteristics = 
| instrument_8_name = 
| instrument_8_characteristics = 
| instrument_9_name = 
| instrument_9_characteristics = 
| instrument_10_name = 
| instrument_10_characteristics = 
| instrument_11_name = 
| instrument_11_characteristics = 
| instrument_12_name = 
| instrument_12_characteristics = 
| website      = 
| as_of       = 
| stats_ref     = 
}}

Параметри[уреди извор]

Задебелените' параметри се задолжителни.

Параметар Опис
name Главен назив на телескопот.
background Боја на поднасловите на предлошката. Не ставајте точка-запирка на крајот.
image Слика на телескопот (користете полн викикод).
caption Опис на сликата (ако треба).
organization Организацијата надлежна за телескопот. Овој параметар е потребен за да се појави поднасловот „Општи податоци“.
major_contractors
alt_names Други називи на телескопот.
nssdc_id Меѓународната ознака (NSSDC ID) на телескопот.
location Каде се наоѓа телескопот (на пр. L2).
orbit_type Вид на орбитата на телескопот, вклучувајќи други позначајни параметри освен долунаведените (на пр. занесеност)
height Орбиталната висина на телескопот.
period Орбиталниот период на телескопот.
velocity Орбиталната брзина на телескопот.
accel_gravity Забрзувањето на телескопот поради гравитација.
launch_date Кога е лансиран телескопот.
launch_location
launch_vehicle Носечка ракета со која е лансиран телескопот.
mission_length очекувано времетраење и/или изминато време, со {{изминато време}} (на пр. (изминале 24 години, 2 месеци и 5 дена).
deorbit_date Кога е деорбитиран телескопот (ако е познато)
wavelength на кои бранови должини работи телескопот.
mass Масата на телескопот.
style Вид на телескопот.
diameter Пречник на телескопот.
area Површина на прибирање зрачења.
focal_length Фокусно растојание на телескопот.
instrument_1_name Назив на првиот инструмент на телескопот.
instrument_1_characteristics Одлики на првиот инструмент на телескопот.
instrument_2_name Назив на вториот инструмент на телескопот.
instrument_2_characteristics Одлики на вториот инструмент на телескопот.
...
instrument_12_name Назив на дванаесеттиот инструмент на телескопот.
instrument_12_characteristics Одлики на дванаесеттиот инструмент на телескопот.
website URL-адреса на мрежното место на телескопот
as_of Од кога датираат податоците за телескопот. Ако има разни датуми, препорачливо е да го прескокнете ова поле, а наместо него да го пополните полето „stats_ref“.
stats_ref Овозможува наведување на податоците. Користете стандардно форматирање од обликот <ref>...</ref>.

Поврзано[уреди извор]


Предлошка:Spaceflight infoboxes