Предлошка:Инфокутија Телескоп

Од Википедија — слободната енциклопедија
Инфокутија Телескоп
ВидВикимедиина инфокутија[*]
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

Проста[уреди извор]

{{Инфокутија Телескоп}}

Податоците ќе бидат автоматски увезени од Википодатоците.

Полна[уреди извор]

{{{name}}}
[[File:{{{image}}}|frameless]]
{{{caption}}}
Организација{{{organization}}} или {{{organisation}}}
Место{{{location}}}
Надм. висина{{{altitude}}}
Временски услови{{{weather}}}
Бранова должина{{{wavelength}}}
Изграден{{{built}}}
Прва светлина{{{first_light}}}
Вид{{{style}}}
Пречник{{{diameter}}}
Пречник II{{{diameter2}}}
Пречник III{{{diameter3}}}
Агол. раздел. моќ{{{angular_resolution}}}
Собирна површина{{{area}}}
Жаришно растојание{{{focal_length}}}
Држач{{{mounting}}}
Свод{{{dome}}}
Мреж. место{{{website}}}
Страница на Ризницата Содржини на Ризницата
{{Infobox telescope
| name        =
| image       = <!--на пр. [[Податотека:Пример.jpg|250п]]-->
| caption      =
| organization    =
| location      =
| coords       = <!-- {{Coord|ГШ|ГД|type:landmark_region:XX|display=inline,title}} -->
| altitude      =
| weather      =
| wavelength     =
| built       =
| first_light    = <!-- {{почетен датум|ГГГГ|ММ|ДД}} -->
| website      = <!-- {{{URL|primer.com}} -->
| style       =
| diameter      =
| diameter2     =
| diameter3     =
| angular_resolution =
| area        =
| focal_length    =
| mounting      =
| dome        =
| commons      = <!-- (Назив на категоријата или страницата на Ризницата) -->
}}

Параметри[уреди извор]

Предлошкава дава вредности преземени од Википодатоците, кога ги има. Вредностите можат да се заменат со други, ако внесете во параметрите.

Параметар Зададено Опис
name Име на страницата Назив на телескопот
image P18 Слика од телескопот (во полн викикод).
caption Опис на сликата (по потреба).
organization P137 Организацијата одговорна за телескопот
location P276 (резерва: P17) Каде се наоѓа телескопот.
coords P625 Координати за местоположбата на телескопот. Користете {{coord}} со display=inline,title и исправен регионален код по ISO 3166-2.
altitude P2044 На која надморска висина е поставен телескопот.
weather Просечни временски прилики на местото кајшто е поставен телескопот.
wavelength На кои бранови должини работи телескопот.
built P793, определници P580 и P582 Кога е изграден телескопот.
first_light Кога првпат телескопот е употребен за набљудувањ на небото. Користете {{почетен датум}}
style P31 Од кој вид е телескопот, на пр. Ричи-Кретјенов, Грегориев, рефрактор
diameter P2386 Пречник на главното огледало/леќа на телескопот.
diameter2 Пречник на вторичното огледало.
diameter3 Пречник на третичното огледало (ако го има)
angular_resolution Аголна разделна моќ (резолуција) на телескопот.
area P2046 Собирна површина на телескопот.
focal_length Жаришно растојание на телескопот, на пр. „f/3,3 (16,76 м)“.
mounting Статив на кој е поставен телескопот, на пр. екваторски или алтазимутен.
dome Податоци а сводот на телескопот.
website P856 Адреса на мрежното место на телескопот, користете {{URL}}
commons P373 Соодветната категорија или страница на Ризницата посветена на телескопот

Предлошка:Buildings and structures infobox templates