Предлошка:Зачувана книга

Од Википедија — слободната енциклопедија
Наслов
Одберете соодветна корица за книгава. Повеќе напатствија ќе најдете на „Шаблон:Зачувана книга“.
Оваа книга претставува збирка на статии од Википедија составени од корисник, што може лесно да се зачува, да се испише електронски и да се порача за печатење. Информации и помош за книгите ќе најдете на Помош:Книги (општо) и прашања и помош.
Преземи PDF ]  [ Преземи ODT ]  [ Преземи ZIM ]

Отвори во Книговезницата ]  [ Порачајте испечатена книга ]

[ За печатењето ] [ ЧПП ] [ Одѕив ] [ Помош ] [ ВикиПроект ] [ Скорешни промеи ]
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Предлошкава автоматски се поставува на врвот од секоја зачувана книга, и ги категоризира страниците во Категорија:Википедија:Книги (книги од заедницата), Категорија:Википедија:Книги (од корисници) или Категорија:Википедија:Книги (неисправно категоризирани книги), зависно од книгата.

Параметри (нездолжително)[уреди извор]

Внос Што добивате
|cover-image= Одберете слика за корицата на книгата. Едноставно внесете го името на податотеката (на пр. |cover-image=Enrico Fermi 1943-49.jpg).
|cover-color= Одберете боја за корицата. По основно: лаванда. Се внесуваат имињата на боите наведени во табелата X11 или во форматот #ЦЦЗЗСС.
|text-color= Одберете боја за текстот на корицата. По основно: црна. Се внесуваат имињата на боите наведени во табелата X11 или во форматот #ЦЦЗЗСС.
|title= Наслов на книгата. (Се користи само за да видите како ќе изгледа корицата.)
|subtitle= Поднаслов на книгата (незадолжително). (Се користи само за да видите како ќе изгледа корицата.)
|description= Опис на темата/содржините што ги опфаќа книгата.
|sort_as= Основниот клуч за подредување на книгата.
|editor= Само за кориснички книги. Го наведува уредникот на книгата. По основно: корисничкото име.
|wildbot= Го користи ботот WildBot кога ќе наиде на проблеми. Повеќе за ботот ќе најдете {{тука}} и на BRFA: WildBot 5.
|bug= Ако книгата не се испишува како што треба, тука треба да го опишете проблемот.