Прејди на содржината

Предлошка:Википедија:Визија и мисија

Од Википедија — слободната енциклопедија

Нашата визија и мисија:

„Замислете свет во кој секоја личност има слободен пристап до целокупното човеково знаење. Кон тоа се стремиме.“
Нашата мисија е да го собереме целото човеково знаење на македонски јазик, знаење кое ќе биде бесплатно, слободно и лесно пристапно до секого.
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Опис[уреди извор]

Информативна кутија за визијата на Фондацијата Викимедија и мисијата на Викимедија на македонски јазик. Видете каде е искористен.