Предлошка:ВикиПроект Медицина

Од Википедија — слободната енциклопедија
ВикиПроект Медицина
Оваа статија е дел од ВикиПроект Медицина, кој препорачува дека статијава треба да го следи прирачникот за стил за медицински статии и да користи висококвалитетни медицински извори. ВП:МЕД е збир на волонери и ресурси насочени кон зголемување на бројот и квалитетот на слободните здравствени и медицински информации на македонски јазик. Ако сте заинтересирани за подобрување на овие теми, или сте заинтересирани за повеќе информации, погледнете ја проектната страница.

Предупредување: Нема гаранција за точноста и прецизноста на информациите во здравствените и медицинските статии на Википедија. Затоа истите не можат да бидат замена за советот на медицински професионалец. Видете: Википедија:Медицинско одрекување.


??? Оваа страница не е оценета според скалата за квалитет на проектот.


Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба[уреди извор]

{{ВПМЕД}}

Објаснување[уреди извор]

Оваа предлошка се става на страницата за разговор на статии поврзани со здравјето и медицината, односно на статии во склоп на ВикиПроект Медицина.

Со тоа, статиите се јавуваат во Категорија:ВикиПроект Медицина:Статии, што служи за нивна евиденција и како почетно место за акции за средување.