Предлошка:Автотаксономија/Хоминини (племе)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Животни
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Заднокамшични [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целовидни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Кончести [Таксономија; уреди]
Царство: Животни [Таксономија; уреди]
Потцарство: Ткивни животни [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Двострани [Таксономија; уреди]
Наттип: Второусни [Таксономија; уреди]
Тип: Хордови [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Черепни [Таксономија; уреди]
Поттип: ’Рбетници [Таксономија; уреди]
Инфратип: Вистински вилични ‘рбетници [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Целоусни [Таксономија; уреди]
Наткласа: Четириношци [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Цицачовидни [Таксономија; уреди]
Класа: Цицачи [Таксономија; уреди]
Поткласа: Живородни цицачи [Таксономија; уреди]
Инфракласа: Холотерии [Таксономија; уреди]
Надлегија: Трехнотерии [Таксономија; уреди]
Легија: Кладотерии [Таксономија; уреди]
Подлегија: Затерии [Таксономија; уреди]
Инфралегија: Трибосфениди [Таксономија; уреди]
Поткласа: Живородни цицачи [Таксономија; уреди]
Инфракласа: Вистински цицачи [Таксономија; уреди]
Магноред: Северни вистински цицачи [Таксономија; уреди]
Надред: Натпримати [Таксономија; уреди]
Ред: Примати [Таксономија; уреди]
(нерангирано): Еупримати [Таксономија; уреди]
Подред: Сувоносни мајмуни [Таксономија; уреди]
Инфраред: Вистински мајмуни [Таксономија; уреди]
Парворед: Тесноносни мајмуни [Таксономија; уреди]
Натсемејство: Човеколики мајмуни [Таксономија; уреди]
Семејство: Големи човеколики мајмуни [Таксономија; уреди]
Племе: Хоминини (племе) [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Хоминини (племе). Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Хоминини (племе)“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Хоминини (потсемејство) (Таксономијауреди)
Ранг: tribus (се прикажува како Племе)
Врска: Хоминини (племе) (води кон Хоминини (племе))
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? не.
Таксономски наводи:
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.