Предлошка:Автотаксономија/Дрен

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
клад: Скриеносеменици [Таксономија; уреди]
клад: Евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Јадрени евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Астериди [Таксономија; уреди]
Ред: Дреновидни [Таксономија; уреди]
Род: Дрен (род) [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони

Википедија сè уште нема статија за таксонот Дрен (род). Можете да помогнете со тоа што ќе ја создадете. Страницата што моментално ја гледате содржи податоци за таксономијата на „Дрен (род)“.


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Дренови (Таксономијауреди)
Ранг: Genus (се прикажува како Род)
Врска: Дрен (род) (води кон Дрен (род))
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: Manchester, S.R.; Xiang, X-P.; Xiang, Q-Y (2010). „Fruits of Cornelian Cherries (Cornaceae: Cornus Subg. Cornus) in the Paleocene and Eocene of the Northern Hemisphere“ (PDF). International Journal of Plant Sciences. 171 (8): 882–891.
Наводи за матичниот таксон: Manchester, S.R.; Xiang, X-P.; Xiang, Q-Y (2010). „Fruits of Cornelian Cherries (Cornaceae: Cornus Subg. Cornus) in the Paleocene and Eocene of the Northern Hemisphere“ (PDF). International Journal of Plant Sciences. 171 (8): 882–891.
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.