Предлошка:Автотаксономија/Дренови

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Наттаксони
Домен: Еукариоти [Таксономија; уреди]
Царство: Растенија [Таксономија; уреди]
клад: Скриеносеменици [Таксономија; уреди]
клад: Евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Јадрени евдикоти [Таксономија; уреди]
клад: Астериди [Таксономија; уреди]
Семејство: Дренови [Таксономија; уреди]
Подгрупи (↻ поднови)
Наведи ги сите 0 непосредни поттаксони


Не ви е јасно зошто сте тука? Започнете со таксономијата на Википедија.

Матичен таксон: Дреновидни (Таксономијауреди)
Ранг: Familia (се прикажува како Семејство)
Врска: Дренови (води кон Дренови)
Изумрен? не.
Секогаш да се прикажува? да (важен ранг)
Таксономски наводи: Manchester, S.R.; Xiang, X-P.; Xiang, Q-Y (2010). „Fruits of Cornelian Cherries (Cornaceae: Cornus Subg. Cornus) in the Paleocene and Eocene of the Northern Hemisphere“ (PDF). International Journal of Plant Sciences. 171 (8): 882–891.
Наводи за матичниот таксон:
Овие податоци се создадени со Шаблон:Taxonomy key (уреди разговор врски историја)

Содржината на категоријата е застарена? Стиснете тука за да ја подновите.