Пет минути рај

Од Википедија — слободната енциклопедија

„Пет минути рај“ (српски: Пет минута раја) — филм на режисерот Игор Претнар од 1959 година. Главните улоги ги играат: Лојзе Розман, Стево Жигон, Мира Николиќ и Борис Краљ.[1]

Синопсис[уреди | уреди извор]

Германците земаат двајца заробеници од концентрациониот логор за да демонтираат неексплодирана бомба во куќата на еден германски генерал. Додека работат, а нивните стражари се наоѓаат на сигурна оддалеченост, заробениците уживаат во неколкуте мигови слобода.

Наводи[уреди | уреди извор]