Не лути се човече

Од Википедија — слободната енциклопедија
Дрвена табла

Не лути се човече е тимска игра со играчи од 2 до 4. Секој играч на почетокот има 4 пиони и треба со нив да се движи низ дадените полиња. Доколку некои од пионите на 2-ца играчи се совпаднат тогаш вториот кој стапнал на полето се враќа во првобитната положба. Доколку тој кој го турка пионот на противникот, а би можел да го избегне тоа, тогаш противникот има право да не го дозволи тоа. Тој кој прв ќе ги постави сите фигури на одредените места победува.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]