Медуза

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Во зоологијата, поимот медуза се однесува на морски претставници од типот жаркари кои припаѓаат на три посебни класи:

Многу слични на медузите се сифонофорите.

Во митологијата, поимот медуза се однесува на лик од грчката митологија.