Лабораторија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Лабораторија е место што овозможува контролирани услови за научни и технолошки истражувања, опити и мерења. Лабораториски услуги може да бидат понудени во многу ситуации: медицински испитувања, регионални и национални центри за стандардизација итн.