Прејди на содржината

Кралство Таволара

Од Википедија — слободната енциклопедија
Кралство Таволара
Regno di Tavolara (Италијански)
Знаме Грб
Местоположба на Кралство Таволара
Уредување Кралство
Површина
 •  Вкупна 5 км2 
Население
 •  проценка за 2020 г. 57 

Кралство Таволара — микронација на островот Таволара, во близина на североисточниот брег на Сардинија. Основано од семејството Бертолеони, наводно одобрено од Чарлс Алберт, кралот на Сардинија, тврди дека е едно од најмалите кралства во светот.