Квантитативна функција

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Квантитативната функција се состои во смалувањето на превознината, а со организирање на збирен превоз. Кај збирната шпедиција, шпедитерот ги собира денковите пратки на комитентите и ги претвора во вагонски пратки за кои е предвидена пониска возарина.