Категорија:Класична музика

Од Википедија — слободната енциклопедија

Поимот класична музика се однесува на музичкото творештво во временски граници помеѓу средниот век и совремието и се одликува со одредени одлики кои одредуваат дали едно дело ќе биде класична музика или не.

Страници во категоријата „Класична музика“

Прикажани се 6 од вкупно 6 страници во категоријата.