Категорија:Кенозоик

Од Википедија — слободната енциклопедија

Во оваа категорија се содржат настани кои се случиле во периодот кенозоик, кој е дел од геолошката временска скала. Видете геолошка временска скала за информации за нејзината поделба и соодносот помеѓу нејзините поединечни делови.

Поткатегории

Оваа категорија ги содржи следниве 5 поткатегории од вкупно 5.

К

Н

П