Какороберт

Од Википедија — слободната енциклопедија
Какороберт, источно од Херм.

Какороберт, исто така познат како Кагероберт, ― ненаселен остров во Бејлифството Гернзи.[1] Сместено е во близина на Херм, на 250 м кон исток.

Климата во областа е умерена. Годишната просечна температура во каналот е 10 °C Најтопол месец е август, кога просечната температура е 15 °C, а најстудено е февруари, со 5 °C. Просечните годишни врнежи од дожд се 1,127 милиметри. Најмногу дождлив месец е јануари, со просек од 186 мм врнежи од дожд, а најсув е септември, со 33 мм врнежи од дожд.

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „GeoNames Fulltextsearch : Caquorobert“. www.geonames.org. Посетено на 13 јули 2021.