Прејди на содржината

Зоофилија

Од Википедија — слободната енциклопедија
Сексуален чин со козинка

Зоофилија или скотолоштво — болно сексуално привлекување кон животни. Човекот којшто се привлекува сексуално од животни се нарекува зоофил. Во зоофилијата најчесто среќавани учесници се коњи, кучиња, кокошки, магариња, овци, кози. По ретко се користат змии, риби и инсекти. Змиите и рибите се користат од жените (си ја стимулираат дразницата), а инсектите (муви) се користат од мажи при мастурбација (се кинат крилата и се поставуваат врз пенисот) .