Земјино вртење

Од Википедија — слободната енциклопедија
Анимација која го покажува вртењето на Земјата околу својата оска.

Земјино вртење (или Земјина ротација) — вртењето на Земјата околу својата оска. Тоа трае приближно 24 часа.