Доломит (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Доломит може да се однесува на:

  • доломит — вид минерал
  • доломит — седиментна карпа
  • Деода Грате де Доломје — француски геолог по кој е наречен минералот
  • Доломит — населено место во округот Џеферсон, Алабама, САД
  • Доломит — населено место во округот Инјо, Калифорнија, САД
  • Доломити — голем планински венец во состав на Алпите, северна Италија