Дејан Мирчески

Од Википедија — слободната енциклопедија

Дејан Мирчески (24 септември 1977, Скопје) — македонски писател, кој пишува куси раскази и поезија.

Животопис[уреди | уреди извор]

Дејан Мирчески е роден на 24 септември 1977 година во Скопје, каде што живее и работи.

Творештво[уреди | уреди извор]

Во 2012 година, Дејан Мирчески ја објавил збирката куси раскази со наслов “Кристалните јами на пропаста”, во издание на “Темплум”. Истата година, со неа, тој ја освоил наградата “Новите!, која ја доделува “Темплум”.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Дејан Мирчески, Кристалните јами на пропаста, Темплум, Скопје, 2012.