Градежништво

Од Википедија — слободната енциклопедија
Градежништво

Градежништво е индустрија на градење.

Градежништвото како мотив во книжевноста[уреди | уреди извор]

Станбена зграда во процес на градба

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Војислав Ђурић, Антологија српских народних јуначких песама. Београд: Српска књижевна задруга, 2012, стр. 73-79.
  2. Војислав Ђурић, Антологија српских народних јуначких песама. Београд: Српска књижевна задруга, 2012, стр. 92-95.
  3. Виолета Бојковска, Барем наутро. Скопје: Бегемот, 2019, стр. 60-62.
  4. Јован Котевски, Пеплосија. Мисла, Скопје, 1966, стр. 41.
  5. Џани Родари, Приказни по телефон. Култура, Македонска книга, Мисла, Наша книга и Детска радост, Скопје, 1993.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]