Гаража

Од Википедија — слободната енциклопедија
Пример на самостојна куќна гаража

Гаража – Ограден и покриен простор за чување и поправка на возила[1]. Името „гаража“ произлегува од францускиот збор garage. Според основната функција може да биде куќна (најчесто за едно, две или помал број возила) и јавна (за голем број возила). Гаражата се разликува од паркиралиштето по тоа што е градба од затворен тип.

Галерија[уреди | уреди извор]

Наводи[уреди | уреди извор]