Врело (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Врело може да се однесува на:

 • Врело - силен обилен извор на вода;
 • Врело — голема пештера во Македонија;
 • Врело - македонско спелеолошко друштво;
 • Врело - река долга 365 метри во Србија;
 • Врело — село во Момчилград, Бугарија;
 • Врело — село во Алексинац, Србија;
 • Врело — село во Бабушница, Србија;
 • Врело — село во Уб, Србија;
 • Врело — река во Златиборскиот округ, Србија;
 • Врело — село во Шековиќи, Република Српска;
 • Врело— село во Цазин, БиХ;
 • Врело — село во Рогатица, Република Српска;
Поврзани