Википедија:Уредувачки натпревари 2021

Од Википедија — слободната енциклопедија
Shared Knowledge Logo.svg
Уредувачки натпревари.svg
Кратенки:
ВП:УН

Уредувачките натпревари за 2021 година во организација на „Споделено знаење“.

Прв натпревар[уреди извор]

Диносауруси[уреди извор]

Dinoproject-icon2.png

Уредувачкиот натпревар на тема „Диносауруси“ бил одржан од 15 февруари до 14 март 2021 година. Учесниците можеле да уредуваат постоечки или да создаваат нови статии.

Наградите за овој натпревар биле предвидени да се вредносни купони за производи по избор на добитникот.

 • вредносен купон во вредност од 12.000 денари за освоено прво место;
 • вредносен купон во вредност од 6.000 денари за освоено второ место;
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за освоено трето место;
 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за најдобра статија;
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за најдобар нов учесник; и
 • награда - посебно изненадување за сите учесници во натпреварот коишто ќе уредат најмалку 10 статии, доколку во натпреварот бидат вкупно уредени најмалку 300 статии.

Втор натпревар[уреди извор]

СИЕ Пролет 2021[уреди извор]

CEE Spring Logo vertical-t.svg

Уредувачкиот натпревар на тема „СИЕ Пролет 2021“ бил одржан од 1 до 30 април 2021 година. Учесниците можеле да уредуваат постоечки или да создаваат нови статии.

Наградите за овој натпревар биле предвидени да се вредносни купони за производи по избор на добитникот.

 • вредносен купон во вредност од 10.000 денари за освоено прво место;
 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за освоено второ место;
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за освоено трето место;
 • вредносен купон во вредност од 4.000 денари за најдобра статија;
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за најдобар постоечки учесник; и
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за најмногу уредени статии.

Трет натпревар[уреди извор]

Летни олимписки игри[уреди извор]

Olympic rings without rims.svg

Уредувачкиот натпревар на тема „Летни олимписки игри“ бил одржан од 9 јули до 8 август 2021 година. Учесниците можеле да уредуваат постоечки или да создаваат нови статии.

Наградите за овој натпревар биле предвидени да се вредносни купони за производи по избор на добитникот.

 • вредносен купон во вредност од 12.000 денари за освоено прво место;
 • вредносен купон во вредност од 6.000 денари за освоено второ место;
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за освоено трето место;
 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за најдобра статија;
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за најдобар нов учесник.

Чеврти натпревар[уреди извор]

Сончев Систем[уреди извор]

Solar sys2.png

Уредувачкиот натпревар на тема „Сончев Систем“ бил одржан од 15 ноември до 14 декември 2021 година. Учесниците можеле да уредуваат постоечки или да создаваат нови статии.

Наградите за овој натпревар биле предвидени да се вредносни купони за производи по избор на добитникот.

 • вредносен купон во вредност од 12.000 денари за освоено прво место;
 • вредносен купон во вредност од 6.000 денари за освоено второ место;
 • вредносен купон во вредност од 3.000 денари за освоено трето место;
 • вредносен купон во вредност од 5.000 денари за најдобра статија;
 • вредносен купон во вредност од 2.000 денари за најдобар нов учесник.

Поврзано[уреди извор]