Википедија:Геоекспедиции 2018/Статистика

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Геоекспедиции“
Shared Knowledge Logo.svg
Геоекспедиции.svg
Wikipedia-logo.svg

Во текот на 2018 година биле организирани следниве експедиции, со кои биле опфатени следните предели:

  1. Шар Планина;
  2. Плачковица;
  3. Водни пространства и хидрографија во западна Македонија; и
  4. Пештери и спелеолошки објекти во Порече и западна Македонија.

Учесници[уреди извор]

Број Експедиција Учесници
1. Шар Планина Македонец
2. Плачковица Македонец, Kiril Simeonovski
3. Водни пространства и хидрографија во западна Македонија Македонец, Creshevo
4. Пештери и спелеолошки објекти во Порече и западна Македонија Македонец, Поречанец, Касандар

Статистика[уреди извор]

Викимедиина статистика[уреди извор]

Податоците се последен пат обновени на 20 декември 2018 во 11:18 (CET).

Опис
Мерка Опис Резултат
Создадени статии вкупен број на создадени статии на Википедија 33
Подобрени статии вкупен број на подобрени постоечки статии на Википедија 43
Подигнати фотографии вкупен број на подигнати фотографии на Ризницата 476
Искористеност на фотографии учество на бројот на подигнати фотографии искористени во статии во однос на вкупниот број на подигнати фотографии 87,89%
Вклученост на заедницата вкупен број на различни учесници во експедициите 5

Поврзано[уреди извор]