Вештина

Од Википедија — слободната енциклопедија
Хиерархија на вештини.[1]

Вештина[2] (нарекувана и талент) е поседување одредена способност и извршување на истата во исклучителен временски период и со исклучителна количина на потрошена енергија.

Наводи[уреди | уреди извор]