Билтен (КПЈ Струмица)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Билтен (Струмица, мартмај 1943) — илегален орган на МК на КПЈ во Струмица. Излегувал на македонски јазик. Го уредувал Стојан Косев. Објавени се два броја, но нема сочувани примероци.

Литература[уреди | уреди извор]