Бесмртна младост

Од Википедија — слободната енциклопедија

„Бесмртна младост“филм на режисерот Војислав Нановиќ од 1948 година. Главните улоги ги играат: Раде Марковиќ, Ирена Колесар, Јован Гец, Милутин Татиќ и Милош Бранковиќ.[1]

Синопсис[уреди | уреди извор]

За време на окупацијата на Белград, група млади илегалци организира собирање оружје наменето за партизаните. Наспроти прогонувањето, затворањето и мачењето од окупаторот, младите илегалци успеваат да воспостават врска со партизанскиот одред на Космај.

Наводи[уреди | уреди извор]