Космај

Од Википедија — слободната енциклопедија

Космај е планина во Србија.

Географски одлики[уреди | уреди извор]

Флора и фауна[уреди | уреди извор]

Космај како тема во уметноста и во популарната култура[уреди | уреди извор]

Космај се јавува како тема во дела од уметноста и популарната култура, како:

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. Miodrag Pavlović, Izabrane pesme. Beograd: Rad, 1979, стр. 101.