Бер Грилс

Од Википедија — слободната енциклопедија
Берл Грилс во октомври 2012 година

Едвард Мајкл Грилс (анг. Edward Michael Grylls, роден 7 јуни 1974), прекар: Бер (Bear). Прекарот му е даден уште на раѓање од страна на неговата сестра, која прво го викала Teddy Bear. Бер Грилс е Британец, авантурист, пишувач и ТВ водител. Најпознат е по своите серии за преживување: Ultimate Survivor, Born Survivor, Man vs. Wild. Грилс е најмладиот човек што се искачил на Монт Еверест, се искачил кога имал 23 години. Исто така, Бер има отидено и на Антарктикот со само еден чамец.

Бер уште од мали години почнал да се качува по дрва, по планини со татко му. Денес, Бер има жена и две деца (машки) и неговото семејство е главната причина што сака да остане жив дури и во најтешките ситуации.