Прејди на содржината

Американски сјај

Од Википедија — слободната енциклопедија
Насловната на првиот Американски сјај

Американски сјај (англиски: American Splendor) е серијал на автобиографски стрипови и графички новели напишани од Харви Пекар и нацртани од голем број на различни стрип-цртачи. Во 2003 направена е филмска адаптација.