Алиенација

Од Википедија — слободната енциклопедија

Терминот алиенација може да се однесува на:

Потекло на поимот[уреди | уреди извор]

Зборот „алиенација“ потекнува од латинскиот јазик, од зборот ,,alienation".

Литература[уреди | уреди извор]