Прејди на содржината

Александрија (појаснување)

Од Википедија — слободната енциклопедија

Александрија е град во Египет.

Александрија може да се однесува на

Градови основани или преименувани од Александар Македонски[уреди | уреди извор]

Други места именувани како Александрија[уреди | уреди извор]

Австралија[уреди | уреди извор]

Канада[уреди | уреди извор]

Обединето Кралство[уреди | уреди извор]

САД[уреди | уреди извор]

Други земји[уреди | уреди извор]

Fictional places named Alexandria[уреди | уреди извор]

Места со слично име[уреди | уреди извор]

Друго[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]