Аксел Диберг

Од Википедија — слободната енциклопедија

Аксел Диберг (17 октомври 1927–6 октомври 2001) бил шведски филмски глумец. Роден е и починал во Стокхолм, Шведска.

Филмографија[уреди | уреди извор]

Година Наслов Улога Белешки
1955 година Соништа Фотограф во студиото на Модефото Некредитирани
1958 година Беснило Свен, фурир ТВ филм
1958 година Волшебникот Рустан, млад слуга
1960 година Богородица пролет Тенка сточарка
1960 година Ѓаволско око Onонас
1961 година Карневал Ричард
1963 година Кураграма Мушче
1963 година Во септември Братот на Биргита
1963 година Адам и Ева Полицаец
1964 година Сите овие жени Човек во црно Некредитирани
1965 година За пријателство Кале
1966 година Убиството на Јнгсјо Човекот на Јохана Хансон
1966 година Принцезата Викар
1968 година Срамота Пилот
1969 година Фадерн Нојд
1975 година Лејонет и џунгфрун Виш извршител
1975 година Гаражет Олсон
1977 година Табу Елса-Брита
1979 година Мин алскаде Продавач на автомобили
1980 година Керлекен Инструктор за возење
1981 година Петар-Не-Опашка (Пеле Сванслас) Папа директор заедно со Стиг Ласеби; главен аниматор
1982 година Измачкајте го химелот Нисе
1982 година Фани и Александар Сведок на смртта на владиката - Екдалшка хусета
1993 година Триггаре кан инген вара. На На Ек
1994 година Зорн Свештеник

 

Надворешни врски[уреди | уреди извор]