Акроним

Од Википедија — слободната енциклопедија

Акроними[1] се кратенки составени од првите букви од некоја фраза или име. Под „први букви“ може да се подразбира само по една буква од секој збор (како во САД) или неколку почетни букви од секој збор (како во Бенелукс).

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]