Јужноминданајски јазици

Од Википедија — слободната енциклопедија
Јужноминданајски јазици
Географска
распространетост:
Минданао, Филипини
Класификација:австронезиски
Гранки:

Јужноминданајските јазици се подгрупа на филипинските јазици од семејството на австронезиски јазици. Овие јазици ги зборуваат народите Багопци, Блани, Тболијци и Тирураи на Филипините.

Јазици[уреди | уреди извор]

Во оваа група спаѓаат следините јазици:

Поврзано[уреди | уреди извор]